VERSLAG RONDJE BOOGSCHUTTER VAN 12 APRILOp 12 april jongstleden was het weer zover dat het jaarlijkse Rondje Boogschutter werd gehouden. Dit altijd weer interessante evenement vond ditmaal plaats onder gure weersomstandigheden maar dat kon de pret niet drukken. Ditmaal zijn we met een grote groep Boogschutters op bezoek geweest bij drie bedrijven, waarvan bij twee van nieuwe leden t.w. SEM-Productions en Arslan & Ter Wee Advocatenkantoor, en bij Spijkerman Evenementenverhuur BV.SEM-PRODUCTIONS, gevestigd aan de Eekhorstweg 24, was het eerste bedrijf dat we bezochten. Dit in licht, geluid en videotechniek gespecialiseerde bedrijf wordt gerund door Dimitri Nashid Khali en zijn compagnon Bert Bouwkecht. Het bedrijf heeft zich enkele jaren geleden gevestigd in Meppel en Dimitri deed uit de doeken dat hij van z’n hobby z’n werk heeft gemaakt en dat hij met succes hogere technische opleidingen heeft gevolgd.
De technologie ontwikkelt zich in een razendsnel tempo, zeker in de evenementenwereld, want het publiek verlangt steeds meer. Het werkgebied varieert van concerten tot bedrijfsfeesten en van standbouw tot dance-event, niet alleen in Nederland maar ook in België, Duitsland en zelfs in Roemenië! 

In de ruime bedrijfshal stond veel technische apparatuur opgesteld en liefhebbers onder ons mochten achter een enorm mengpaneel plaatsnemen om een muzieknummer op de door hen gewenste manier ten gehore te brengen. SEM-PRODUCTIONS beschikt ook over enorm grote video-schermen die ook gebruikt worden bij evenementen. We hebben bij dit bedrijf opgestoken dat er heel wat komt kijken bij het organiseren hiervan.
Voorzitter Jeroen Vriend bedankt Dimitri aan het eind van z’n presentatie en biedt hem een traditionele Meppeler Toren aan.Daarna werd het bedrijf Spijkerman Evenementenverhuur BV, van Carlo Spijkerman, aan de Pieter Mastenbroekweg 5 bezocht. Dit bedrijf was een aantal jaren geleden al eens eerder door ons met een bezoek vereerd toen het nog op een andere locatie gevestigd was. 
We waren nieuwsgierig hoe hij het grote gerenoveerde bedrijfspand aan de Mastenbroekweg ingericht had. Nou als Carlo ergens mee begint neemt hij geen halve maatregelen en dit bleek bij de rondgang in het grote pand ook wel. Werkelijk alles wat je maar bedenken kunt wat bij een groot evenement van pas komt heeft hij keurig gerangschikt in huis!
Van complete tenten, inrichting van tenten, standbouw, podia, keukenapparatuur, facilitaire voorzieningen tot bestek, glaswerk etc. etc. In de bedrijfskantine geeft Carlo een korte presentatie van z’n bedrijf waaruit blijkt dat hij bij de organisatie van de meeste grote evenementen in Nederland betrokken is. Inmiddels heeft hij ook een vestiging van z’n bedrijf in Groningen.
Carlo is er zich goed van bewust dat het succes van z’n bedrijf ver voor z’n geboorte is begonnen: in een vitrine in de kantine ligt allerlei briefpapier van zijn familie gesorteerd dat begint met Kreuze Marktkramenverhuur aan het Kalverdijkje in Leeuwarden,
Klaas Spijkerman Marktkramenverhuur Meppel en Spijkerman Evernementenverhuur BV van Carlo Spijkerman. Ook Carlo krijgt van Jeroen een Meppeler Toren uitgereikt.Tenslotte zetten we koers naar Advocatenkantoor Arslan & Ter Wee aan de Parallelweg 1 in Meppel. Dit kantoor is sedert oktober 2016 gevestigd in Meppel en wordt gerund door
Alie Arslan en Allert Jan Ter Wee en ondersteund door gespecialiseerd personeel.
In dit prachtig verbouwde pand worden we ontvangen door Allert Jan Ter Wee.
Na een korte rondleiding door de diverse vertrekken begeven we ons naar een ruime ontvangstkamer. Nadat Allert Jan zich eerst aan zijn gehoor heeft voorgesteld begint hij met behulp van een assistente aan een presentatie via een groot scherm. 
Hun kantoor, dat ook een vestiging heeft in Zwolle, is o.a. gespecialiseerd in familierecht, arbeidsrecht, letselschade en echtscheiding.
Aan de hand van een paar casussen probeert Allert Jan bij z’n gehoor oplossingen los te weken. Slechts een paar “intellectuelen” onder ons lukt dit!
Allert Jan is er vanmiddag in geslaagd om z’n gehoor enig inzicht te verschaffen in het compexe werkterrein van hun bedrijf en Jeroen reikt ook hem onder dankzegging een Meppeler Toren uit.
 
Omstreeks 18.30 uur gaat het gezelschap naar “Willem” aan het Kerkplein waar we met hapjes en drankjes onthaald worden. Nils Aberson vermaakt ons met een voetbalquiz die veel pittige vragen bevat maar een leuke onderbreking van het Rondje blijkt te zijn.
Nadat de kok van de Bourgondiër heeft aangegeven dat “het eten klaar is” begeven we ons naar dat etablissement. De kok heeft erg z’n best gedaan want de keurig opgemaakte planken met diverse vleessoorten smaken heerlijk.
Omstreeks 21.00 uur bedankt voorzitter Jeroen Vriend de aanwezigen voor hun aanwezigheid en heeft tenslotte nog een nieuwtje:
het bestuur van De Boogschutter is er in geslaagd om in de vacature van het secretariaat te voorzien. Sylvia Heetla. (echtgenote van Patrick Heelta) zal het secretariaat van Age de Vries per 1 juni 2017 overnemen. Age heeft die taak vanaf de oprichting in 2007 vervuld.

Geplaatst op 14-04-2017 13:07Inloggen

AgendaOntwerp en realisatie | www.digizijn.nl